• Damasec Mine Action Systems
  • Tal med en ekspert: (+45) 2614 0572

Damasec står bag fund af seks granater på Amager

6 granater sprængt bort på Amager

Damasec har fundet seks ueksploderede granater i forbindelse med rydningen af Kalvebod Fælled på Amager.

Forsvarets Ammunitionsryddere har sprængt seks ueksploderede granater ca. 450 meter fra Granatvej på Amager onsdag aften omkring kl. 17.45.

Det er dog Damasecs mine- og ammunitionsrydningsteam står bag oprydningen af Kalvebod Fælled på det vestlige Amager, der udgør ca. en tredjedel af Amager. I de fleste tilfælde står Damasec Mine Action Systems også for bortsprængning, men da det er Forsvarets Ammunitionsryddere, der har ansvaret for rydningen på Amager Fælled, er det også dem, der står for sprængningen, når der er fund af granater.

Tidligere militært øvelsesterræn

Militæret overtog området som et øvelsesterræn i 1943 og har brugt området frem til 1984. De bortsprængte granater er formentlig fra 2. Verdenskrig eller fra militærets arbejde i området.

Granaterne fjernes, da de udgør en sikkerhedsrisiko. Herudover er også en vigtig miljøoprensningsopgave, da granater, som ligger i jorden i mange år, vil erodere og kemikalier fra sprængstofferne kan sive ned i grundvandet.

Borgere advaret om sprængning

Inden bortsprængningen blev der udsendt en advarsel om, at det kunne give et ordentlig brag, så borgerne i området ikke blev bekymrede. Området blev desuden sikret i en diameter på 700 meter.

Bortsprængningen blev da også omtalt i flere medier:

Seks granater bortsprængt på Amager tæt på Granatvej, Kristeligt Dagblad 29-09 2021

Seks granater fundet ved Granatvej, Ekstra Bladet 29-09 2021

Seks granater bortsprængt på Amager tæt på Granatvej, AVISENDANMARK 29-09 2021

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*